Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

26. 07. 2013. 19:44 >> 19:46

ZVANIČNO

Španija će izručiti Luku Bojovića Srbiji

Ministarstvo pravde Srbije juče je dobilo dopis iz Španije o tome da je tamošnji Savjet ministara 12. jula odobrio izručenje Luke Bojovića, koji je u Srbiji optužen da je kao novi vođa zemunskog klana organizovao ubistva.

Dopis koji je stigao ima 60 stranica na španskom jeziku i kada bude preveden biće poznato šta se sve u njemu navodi, kažu u Ministarstvu pravde. Kako su precizirali, od ponedjeljka će biti poznato više detalja o ekstradiciji Bojovića, prenio je B92.

Odluka je donikjeta da bi se Bojoviću, koji je februara 2012. godine uhapšen u Valensiji, u Srbiji sudilo za tri ubistva i da bi bio upućen na izdržavanje kazne od 1,3 godine zbog nelegalnog posjedovanja oružja i osam mjeseci zatvora zbog falsifikovanja službenih isprava.

Bojovića, Vladimira Milisavljevića - Budalu, Sinišu Petrića i Vladimira Mijanovića španska policija uhapsila je u Valensiji februara 2012. Srbija jedino nije tražila izručenje Mijanovića.

Bojović i njegova grupa i u Španiji su osumnjičeni za više krivičnih djela, između ostalog i za ubistvo Milana Jurišića - Jureta, takođe pripadnika zemunskog klana.

Luka Bojović je napustio Srbiju u junu 2010. godine, nedugo poslije hapšenja Sretka Kalinića u Zagrebu i Miloša Simovića na srpsko-hrvatskoj granici.

Za njim je u septembru 2010. raspisana međunarodna potjernica i podignuta optužnica zbog sumnje da je 2004. organizovao ubistvo Andrije Draškovića i Zorana Nedovića Šoka kada su nastradala dvojica njihovih tjelohranitelja. Bojovića je sa ovim ubistvima povezao Kalinić, koji je Srbiji izručen iz Hrvatske 25. avgusta 2010.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније