Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Beta [ Objavio: O.Z. ]

01. 06. 2018. 17:28 >> 17:22
16

ŽELE NOVO SUĐENJE

Šešelj zastupa Zvezdana Jovanovića

Zvezdan Jovanović je danas u požarevačkom zatvoru "Zabeli" potpisao ovlašćenje da mu predsjednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj postane opunomoćenik, a podnošenje zahtjeva za obnovu procesa očekuje se krajem juna.

Šešelj je na konferenciji rekao da je u zatvoru bio u jednočasovnoj posjeti "velikom srpskom junaku" Zvezdanu Jovanoviću, kome je prenio pozdrave "srpskih patriota" i očekivanja da će "što prije biti slobodan".

"On (Jovanović) je potpisao ovlašćenje da mu budem pravni savjetnik i da preduzimam sve pravne radnje u cilju ostvarivanja prava na obnovu sudskog procesa", rekao je Šešelj.

On je dodao da je slično ovlašćenje dobio juče i od Milorada Ulemeka Legije i da sada, u kontaktu sa njihovim advokatima, "prelazi na posao".

"Ove presude su neodržive zbog mnoštva lažnih dokaza i lažnih svjedoka... Slučaj protiv Zvezdana Jovanovića mora odmah da padne, zato što je policijski general (prilkom saslušanja) napisao lažno priznanje, koje je Jovanović potpisao pod prijetnjom likvidacije porodice", dodavši da su nakon toga "pronašli advokata koja je to iznuđeno priznanje potpisala kao da je bila prisutna".

Šešelj je ocijenio da predstojeća pravna procedura "neće biti lagana stvar", ali da je u tom pogledu optimista i da se ti procesi moraju obnoviti.

"Imamo mnoštvo dokaza da su (njihovi procesi) zavjera glavnih čelnika dosmanlijskog režima", rekao je Šešelj, dodavši da se može "dokazati i umiješanost policijskih generala u egzekuciju Dušana Spasojevića i Mileta Lukovića".

On je rekao da se Jovanović i Ulemek osam godina nalaze u izolaciji u zatvoru "protivno zakonima i međunarodnim konvencijama o ljudskim pravima i pravima zatvorenika".

Šešelj je ocijenio da su njih dvojica "srpski junaci koji nikada nijesu bili umiješani ni u kakav kriminal", koji "mogu da se nadju u slučaju nasilja na sjeveru Kosova i Metohije".

Na pitanje o zamrznutim sredstvima u inostranim bankama o kojima su izvještavali domaći mediji, Šešelj je rekao da se taj novac na računima nalazi od 1989. godine, kada je na vlasti i dalje bio "komunistički režim" sa kojim je bio u sukobu, čime je sačuvao imovinu od oduzimanja.

"Sada me je srpska vlada stavila na listu terorista, pa su mi umanjili šanse da podignem taj novac. Novac je zaplijenjen pod izgovorom da sam haški bjegunac", kazao je Šešelj.

Пратите нас на

Коментари16

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније