Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

27. 07. 2013. 09:09 >> 10:17
19

PORUKA IRINEJU

Putin: Kosovo je Srbija

Ruski predsjednik Vladimir Putin poručio patrijarhu Srpske pravoslavne crkve (SPC) Irineju da će Moskva i dalje na međunarodnoj sceni zastupati stav da je Kosovo i Metohija pravno - srpska teritorija

 

Rusija će, pišu beogradske Novosti, i dalje dosljedno podržavati Srbe u pravednoj borbi da sačuvaju svoju teritoriju, stanovništvo i hramove na Kosovu i Metohiji.

Moskva, prema pisanju lista, "neće priznavati samoproglašenu državu Kosovo koja je nastala kršenjem rezolucije 1244 Savjeta bezbjednosti UN kao svih normi međunarodnog prava".

Putin je tu poruku, prema pisanjima "Novosti", u četvrtak uveče prenio srpskom patrijarhu Irineju, sa kojim se sastao u Kremlju.

Prvi čovjek najveće države svijeta prenio je poglavaru SPC da će Moskva i dalje na međunarodnoj sceni zastupati principijelni stav da je Kosovo i Metohija pravno - srpska teritorija.

Posle govora predstavnika delegacija pravoslavnih crkava, posebno Irineja, Putin je govorio desetak minuta o nevoljama koje je imao i ima srpski narod na Kosovu i Metohiji. Srpski patrijarh bio je veoma zadovoljan tim razgovorom, jer se uvjerio da je predsjednik Rusije odlično informisan o tome koliko Srbi i drugo nealbansko stanovništvo danas pati na KiM.

 

Пратите нас на

Коментари19

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније