Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

27. 07. 2013. 21:26 >> 22:02
1

POZIV SRBIMA

Dačić: Želim da glasam na Kosovu

Predsjednik Vlade Srbije, Ivica Dačić kazao je da želi da glasa na predstojećim lokalnim izborima na Kosovu i pozvao Srbe da glasaju 3. novembra.

„Želim da glasam na lokalnim izborima na Kosovu zato što sam rođen na tom prostoru i želim da mi se to omogući. Pozivam sve Srbe koji imaju porijeklo sa Kosova da učine napor da uz pomoć naše kancelarije za Kosovo to pravo ostvare“, rekao je Dačić na konferenciji za novinare povodom godinu dana rada Vlade.

Dačić je istakao da je važno to što je potvrđeno da će na izborima moći da se glasa sa svim važećim dokumentima, odnosno da oni koji glasaju ne moraju da imaju dokumenta koja izdaje Priština.

On smatra da je potrebno razgovarati o mogućnosti da se na lokalnim izborima na Kosovu dozvoli glasanje i na teritoriji centralne Srbije, a možda i Crne Gore.

Srbi će, kako je rekao, imati i predstavnika u Centralnoj izbornoj komisiji na Kosovu.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније