Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: B92, Objavio: I. P. ]

11. 06. 2018. 07:45 >> 07:34
36

DAČIĆ SMATRA

Kosovo kao Sizifov posao, moje pjevanje pomoglo

Šef srpske diplomatije, Ivica Dačić, u autorskom tekstu za beogradski Kurir piše da napori u vezi s Kosovom izgledaju kao Sizifov posao, ali da se ne smije odustati.

"Svi mi koji smo na vlasti, ali i oni koji su sad opozicija, imamo odgovornost", napisao je Dačić i dodao da su, međutim, "i Tadić, i Đilas, i Jeremić", izgleda zaboravili šta ta riječ znači.

"Za razliku od njih, čini mi se da je sadašnja vlast, s Aleksandrom Vučićem na čelu, čiji su dio moja partija i ja, spremna da se uhvati ukoštac sa svim teškim odlukama", istakao je Dačić. 

On je ukazao da je pitanje Kosova najteže od svih.

"Izgleda kao Sizifov posao, ali na nama je da nikada ne odustanemo, koliko god da se sve čini bezizlaznim. Ne, to nije samo fraza, to je suština", kaže Dačić. 

Prema njegovim riječima, lako je reći "ova vlada prodaje Kosovo", "ova vlast vodi katastrofalnu ekonomsku politiku" ili "Dačić pjeva". 

"Gospodo, vi koji kritikujete, a na šta imate pravo, kažem vam: Da ste bili barem malo odgovorniji, sada možda ne bismo imali toliko propuštenih šansi za Kosovo, da se sada i predsjednik i Vlada hvataju za slamku koja je pritom polomljena na nekoliko djelova, da bi Srbiija nešto dobila", poručuje Dačić i dodaje: 

"Za razliku od nekih, moje pjevanje, i to pred stranim diplomatama, nije odmoglo već pomoglo, jer činjenica je da je diplomatska aktivnost priznatija nego ikada. Smeta vam kada Dačić pjeva, a ne smeta kada su to radili Putin, Obama ili kada je Klinton pjevao". 

Prema njegovim riječima, u redu je da kritikujemo jedni druge, tako se dolazi do boljih rešenja, ali ne i da se međusobno mrzimo. "Šta ćemo svi zajedno sa mržnjom ako dođemo u situaciju da svi stanemo pod jednu šljivu", napisao je Dačić u autorskom tekstu.

Пратите нас на

Коментари36

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније