Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

27. 07. 2013. 22:11   >>  22:10 4

PRIJAVA U POLICIJI

Vojvodina: Napadnut imam Fikret Delić

Na imama Medžlisa Islamske zajednice Bač, u Vojvodini, Fikreta Delića sinoć je izvršen prvo verbalni, a zatim i fizički napad.

U saopštenju Islamske zajednice Srbije navodi se da je izvjesni Dragan Zoranović prvo prijetio efendiji Deliću "da će ga objesiti, da će osjetiti konopac, a zatim da će mu baciti bombu u kuću", i da jedva čeka da džamija bude sagrađena da bi mogao da je zapali zajedno sa imamom, rekavši "gorjeće i džamija i hodža".

"Zoranović je u svojim prijetnjama rekao da će Bač biti nova Srebrenica, te da će svi muslimani osjetiti „srpski nož“ i da će se ponoviti devedesete, ali će biti još gore, klaće se i draće se koža svakom muslimanu na čelu sa hodžom Fikretom. Zoranović se nije zaustavio samo na prijetnjama i vrijeđanju efendije Delića već je i fizički nasrnuo na njega udarivši ga biciklom od čega je zadobio povrede", navodi se u saopštenju IZ Srbije.

Dodaje se da je u momentu napada na efendiju Delića sa njim bio Z.I. koji je stao u odbranu imama i spriječio Zoranovića da ga ponovo udari.

"Cijeli slučaj prijavljen je policiji koja je došla na lice mjesta i uzela izjavu od povrijeđnog imama, nakon čega je izvršen pretres napadačeve kuće i tom prilikom kod njega je pronađena bomba koju je planirao da baci na džamiju, čija se izgradnja planira i za koju Islamska zajednica ima sve neophodne dozvole. Od policije i pravosuđa zahtijevamo da odgovorno rade svoj posao, te da ovaj slučaj ispitaju do kraja", poručuju iz Islamske zajednice.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније