Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Objavila M.L.B. [ Beta ]

13. 06. 2018. 22:05 >> 22:25
6

FAJON NAJAVILA

Kosovu vizna liberalizacija ove godine

Poslanica i izvjestiteljka Evropskog parlamenta za vizni režim sa Kosovom, Tanja Fajon, kazala je danas predsjedniku Skupštine Kosova Kadri Veseljiu da će se liberalizacija viza za građane Kosova dogoditi ove godine, navodi se u saopštenju iz Skupštine Kosova.

Ona je, prema tom saopštenju, prenijela predsjedniku kosovskog parlamenta da je Kosovo ispunilo sve kriterijume za viznu liberalizaciju.

Fajon je rekla Veseljiju da, čim Evropska komisija izađe sa pozitivnim izvještajem krajem juna, ona će ovo pitanje početkom jula staviti na dnevni red Evropskog parlamenta.

Nakon komisije i Evropskog parlamenta, posljednju riječ o viznoj liberalizaciji daje Evropski savjet.

Kadri Veselji je, sa delegacijom Skupštine Kosova, u posjeti evropskim gradovima gdje lobira za podršku viznoj liberalizaciji za Kosovo.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније