Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: B92, Objavio: I. P. ]

17. 06. 2018. 08:10 >> 07:59

ŠTA DALJE?

Ivanov ne da potpis, Zaev najavio referendum

Premijer Makedonije Zoran Zaev sastao se s predsjednikom Makedonije, Đorđem Ivanovom, koji je rekao da neće potpisati dogovor Atine i Skoplja o imenu Makedonije.

Zaev je zbog toga najavio referendum na jesen, prenosi AP.

"Potpisivanje ovog dogovora između Makedonije i Grčke će svima goditi", rekao je danas Zaev, prenosi AP. 

Ministar spoljnih poslova Makedonije Nikola Dimitrov naglasio je da će dogovor utabati put ka pristupu Evropskoj uniji i NATO. 

"Imamo sile koje se bore za budućnost, imamo sile koje se bore za prošlost. Prošlost ne možemo da promijenimo, ali bismo mogli budućnost", rekao je Dimitrov danas u Skoplju. 

Proces ratifikacije će, kako navodi AP, trajati mjesecima i počeće tek onda kada Makedonija uradi svoj dio. 

Makedonci prije svega moraju da uklone parlamentarne prepreke, održe referendum i izmijene ustav, a ukoliko Ivanov odbije da potpiše dogovor, o dogovoru će se raspravljati i drugi put pred parlamentom. Ukoliko i drugi put bude izglasan pred parlamentom, Ivanov će morati da ga potpiše, navodi agencija.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније