Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Beta,I.Š. ]

02. 07. 2018. 10:10 >> 09:58
2

HAPŠENJE LUKAJIĆA

Crnadak očekuje zvaničnu notu Hrvatske

Ministar spoljnih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak izjavio je da danas očekuju zvaničnu notu iz Hrvatske u vezi sa hapšenjem pukovnika bivše Vojske Republike Srpske Daneta Lukajića u Hrvatskoj.

 

 

 

Crnadak je naveo da su nadležni u Ambasadi BiH u Zagrebu telefonski obaviješteni o hapšenju Lukajića, prenijeli su bh. mediji.

Šef diplomatije BiH istakao je da je izdao nalog da budu u stalnoj vezi s organima Hrvatske i da se što prije stupi u kontakt sa Lukajićem kako bi se utvrdilo da li su prema njemu ispoštovana sva zagarantovana prava i da li se s njim postupa na odgovarajući način.

"Iz ovog što je hrvatska policija dosad saopštila vidi se da je u pitanju optužba za ratni zločin", kazao je Crnadak.Komenatrišući izjavu predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika da je uvjeren da će član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić protestovati i tražiti od hrvatskih vlasti da što prije obezbijede Lukajićevo puštanje na slobodu, Crnadak je rekao da je ovom trenutku važno da svako pomogne koliko može.

"Nema potrebe da se na bilo koga prebacuje odgovornost. S obzirom na činjenicu da je SNSD Milorada Dodika u bratskim vezama sa HDZ-om i na njegovu izjavu da 'srpske interese u Predsjedništvu BiH brani Dragan Čović', očekujem i pozivam ga da se u ovo najdirektnije uključi i iskoristi svoje bliske veze s hrvatskim političarima kako bi izvukli maksimum iz tih njegovih dobrih veza i pomogli u slučaju Lukajiću", dodao je ministar inostranih psolova BiH.

Hrvatska policija saopštila je ranije da je nekadašnji oficir u organima bezbjednosti Pete vojne oblasti JNA Dane Lukajić (67) uhapšen u Ličkom Petrovom Selu zbog sumnje da je počinio ratni zločin protiv ratnih zarobljenika u logoru Manjača kod Banjaluke u septembru 1992. godine.

Lukajić je prije dva dana kao član Udruženja "Jadovno 1941." putovao na oblježavanje Dana sjećanja na Jadovno i 77 godina od stradanja Srba koji su stradali u ustaškim logorima Gospić-Jadovno-Pag.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније