Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Objavio: F.R. [ B92, BETA, DANAS, TANJUG ]

10. 07. 2018. 09:37   >>  09:30 1

SRBIJA

Novinar pretučen, uhapšen napadač

Pripadnici MUP-a Srbije u Beloj Crkvi uhapsili su S.Z. (1979) zbog sumnje da je sinoć, ispred jednog kafića u tom gradu, udario novinara Stefana Cvetkovića.

Po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Vršcu protiv S.Z. će biti podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo laka tjelesna povreda. Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova i on će u zakonskom roku biti priveden nadležnom tužilaštvu, saopštio je MUP.

Novinar Stefan Cvetković, koji je sredinom prošlog mjeseca, navodno, nestao pa je pronađen, pretučen je u kafiću u centru Bele Crkve, prenijeli su ranije beogradski mediji.

 Cvetković je za "Danas" rekao da ga je metalnom šipkom udario lokalni narko-diler, koji je pred istražnim organima već bio osuđivan zbog prijetnji Cvetkoviću.

”Meni je prije dva dana ukinuto policijsko obezbjeđenje, jer je procijenjeno da nijesam u opasnosti. Ne vjerujem u slučajnost da se napad dogodio baš nakon toga. Vjerujem da je napadač htio da me ubije, a javnost ću o svemu obavestiti na konferenciji za novinare, koju ću sutra održati baš u tom kafiću gde se napad dogodio“, rekao je za Danas Cvetković.

Cvetković je rekao agenciji Beta da je sjedio sa prijateljima u kafiću u Beloj Crkvi, kada mu je prišla nepoznata osoba i metalnim predmetom udarila ga po glavi. On je kazao da je potom pokušao da pobjegne sa mjesta događaja, ali da je napadač pokušao da ga pregazi automobilom.

Na fotografiji koju je Cvetković objavio na svojoj Fejsbuk stranici vidi se da je iznad lijevog oka zadobio posjekotinu, koja obilno krvari.

Podsetimo, Stefan Cvetković je nestao sredinom prošlog mjeseca i pojavio se nakon dva dana, tvrdeći da je kidnapovan. U potragu za Cvetkovićem bili su uključeni pripadnici Žandarmerije, BIA, kriminalističke policije, ronioci, a angažovana su i dva helikoptera Ministarstva unutrašnjih poslova. Međutim, Osnovno javno tužilaštvo u Vršcu i Više javno tužilaštvo u Pančevu su protiv novinara iz Bele Crkve pokrenuli istragu i podigli krivičnu prijavu zbog lažnog prijavljivanje otmice.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније