Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

30. 07. 2013. 20:11 >> 20:11

MOŽE I BEZ IZBORA

Srbija: Nikolić podržao Dačića

Nakon sastanka Tomislava Nikolića i Ivice Dačića, Predsjedništvo Srbije saopštilo da ministri koji su vodili ekonomke i finansijske resore treba da se promene.

Nikolić smatra da poslije godinu rada vlade građani Srbije ne žive bolje te da oni koji su do sada vodili finansije i ekonomiju to dalje ne treba da rade. Predsjednik Srbije je pozvao najsnažniju vladajuću partiju SNS da ubrzano okončaju rekonstrukciju vlade uz poruku da za izbore uvijek ima vremena, prenosi B92.

„Predsjednik Republike upućuje posebnu poruku SNS da se izdigne iznad partijskih interesa koji joj sada govore da ide na nove izbore, zbog ugleda koji uživa u narodu. Da pokušamo svi zajedno, svi koji dobro Srbije vide kao najvažniji cilj, da očuvamo stabilnost institucije vlade koja treba da nastavi naš evropski put", navodi se u saopštenju Nikolićevog kabineta.

Dodaje se da se pokazalo da „nisu baš svi akteri u Vladi Srbije na adekvatan način shvatili obećanje dato građanima".

U saopštenju Predsjedništva se navodi da građani Srbije s pravom očekuju da im država „omogući bolji život i da Vlada Srbije, kao institucija, ostvari uslove da narod dobije šansu da živi onako kako zaslužuje".

Nikolić je podsjetio na obećanja vlade građanima, kao i da je promjene u državi omogućila njegova pobjeda na predsjedničkim izborima maja 2012. godine.

„Danas, godinu nakon tog obećanja, situacija u našoj zemlji je i dalje veoma složena...Iako je Vlada Republike Srbije u proteklih godinu pokazala zaista sjajne rezultate na mnogim poljima, prije svih u borbi protiv korupcije i kriminala, evropskom putu Srbije, normalizaciji odnosa u regionu i rješavanju problema Kosova i Metohije, ne možemo reći da građani žive osjetno bolje", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je vrijeme za donošenje veoma važnih odluka za budućnost Srbije i njenih građana.

„Vrijeme je da se pokaže da vlast mora da bude odgovorna prema narodu i da ne može ministar i njegova partija da bude bitniji i preči od interesa običnog građanina, istog onog građanina koji glasa i koji plaća porez svojoj državi, od čega platu primaju baš ti ministri".

Dodaje se da „oni nijesu shvatili da se sistem vrijednosti mijenja i da je neodgovorno ponašanje vlasti prema građanima, kakvo je bilo od 2000. godine do majskih izbora 2012, nadalje neprihvatljivo".

U zgradu Predsjedništva Srbije na Andrićevom vijencu je tokom sastanka Dačić - Nikolić došao i lider SNS Aleksandar Vučić.

Dačić je danas pozvao SNS da nastave da rade u vladi bez trećeg partnera URS i kazao da su, ukoliko naprednjaci to odbiju, mogući i vanredni izbori.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније