Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Objavio: F.R. [ Beta ]

13. 07. 2018. 15:23   >>  15:09 7

ŠEKERINA-JANKOVSKA PORUČILA

"Makedonija neće dopustiti Rusiji da opstruira dogovor"

Makedonija neće dopustiti Rusiji da opstruira dogovor o imenu s Grčkom koji je Skoplju otvorio vrata za ulazak u NATO, rekla je danas u Zagrebu makedonska ministarka odbrane Radmila Šekerinska-Jankovska.

"Oduvijek smo govorili da želimo dobru suradnju s Rusijom, ali odluke su na nama. Makedonija je donijela odluku", rekla je Šekerinska novinarima.

Šerinska je dodala da žali zbog odluke o protjerivanju diplomata, ali da će njena vlada "ostati budna i fokusirana" na primjenu dogovora s Atintom, prenijela je Hina.

Grčka je protjerala dvojicu ruskih diplomata i zabranila ulazak u zemlju još dvojici pod sumnjom da su pokušali da potkopaju sporazum o nazivu Makedonije dogovoren u junu sa Skopljem, a Moskva je najavila da će odgovoriti na isti način.

Grčka i makedonska vlada postigle su sredinom juna dogovor o imenu Makedonije, koja bi trebalo da promijeni ime u Sjeverna Makedonija.

Taj dogovor mora da se ratifikuje u obje zemlje, a u Makedoniji je predviđen referendum.

"Referendum i donesene odluke su u korist građana i nećemo dopustiti ničije miješanje na tom putu", rekla je Šekerinska poslije sastanka ministara obrane regiona s američkim kolegom Džejmsom Matisom u Zagrebu.

Prema njenim rečima, odlaganje prijema Makedonije u NATO od 2008. izazvalo je tešku političku, privrednu i finansijsku krizu u zemlji.

"Nećemo dopustiti da se to ikada više ponovi", rekla je ona.

 

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније