Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

31. 07. 2013. 09:23   >>  09:23

JAT U ISTORIJU

"Er Srbija" spremna da poleti

Srbija neće formirati novu nacionalnu aviokompaniju. "Jat ervejz" neće bankrotirati, kompanija se ne gasi, već samo mijenja ime u "Er Srbija". To je Novostima rekao savjetnik prvog potpredsjednika Vlade Srbije Siniša Mali, koji je operativno vodio pregovore sa "Etihadom", budućim suvlasnikom "Jata".

 

 

To znači da će srpski avioprevoznik nastaviti da koristi sve slotove, koje ima na međunarodnim aerodromima. Odmah po potpisivanju sporazuma o strateškom partnerstvu, koje je zakazano za četvrtak, "Etihad" preuzima upravljanje kompanijom, a generalni direktor biće Dane Kondić, rođen u Australiji, trenutno zaposlen u "Etihadu".

Prema strateškom planu, u naredne tri godine Srbija i "Etihad" uložiće u zajedničku aviokompaniju po 100 miliona dolara.

Prva dva "Erbasova" aviona, koji se uzimaju na lizing i za nekoliko nedjelja ulaze u saobraćaj nosiće novi brend - "Er Srbija", a dok letilice ne stignu biće završena kompletna papirologija oko promjene naziva kompanije.

U početku će "erbasove" voziti posade "Etihada" dok se srpski piloti ne obuče za novi tip aviona, a još osam "erbasova" na lizing sletjeće do kraja godine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније