Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

13. 02. 2013. 18:14   >>  18:11

REAGOVANJE

Grubješićeva: Srbija neće priznati Kosovo

Srbija neće priznati Kosovo, vlastima u Beogradu to nije postavljeno kao uslov za dobijanje datuma za početak pregovora sa Evropskom unijom, rekla je potpredsednica Vlade Srbije Suzana Grubješić u Parizu. Cilj Srbije nije članstvo samo po sebi, već da se u toku pregovara Srbija promijeni, ističe Grubješićeva.

Potpredsjednica za evropske integracije Suzana Grubješić izjavila je u Parizu da Srbija neće priznati Kosovo i dodala da vlastima u Beogradu to i nije postavljeno kao uslov za dobijanje datuma za početak pristupnih pregovora sa Evropskom unijom.

 

Predsjednica Odbora za spoljne poslove francuskog parlamenta Elizabet Gigu rekla je danas da bi priznanje Kosova moglo da bude postavljeno pred Srbiju kao uslov za članstvo u EU.

Reagujući na izjavu francuskog poslanika, Grubješićeva je u izjavi Tanjugu rekla da se od Srbije ne zahtijeva da prizna Kosovo kako bi dobila datum za početak pregovora i da su to više puta ponovili evropski zvaničnici,prenose srpski mediji.

Ona je, međutim, rekla da takve stavove ne iznosi samo Francuska nego i da pojedine druge zemlje članice smatraju da će prije ulaska u EU morati da dođe ili do "priznanja realnosti" ili do faktičkog priznanja Kosova od strane Srbije.

"Naravno da je naš odgovor da priznanja Kosova nema. Ali, u ovom trenutku mi govorimo samo o dobijanju datuma za otpočinjanje pristupnih pregovora, a o članstvu možemo da razgovaramo tek nakon tog dugogodišnjeg mukotrpnog procesa pregovaranja", rekla je Grubješićeva.

Grubješićeva se danas obratila članovima Odbora za spoljne poslove francuskog parlamenta, a neki od njih su se založili za to Srbija jednog dana uđe u EU.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније