Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Beta, Objavila: J.B.Č. ]

20. 07. 2018. 08:36   >>  08:24 10

DELAVI PREDLAŽE

Priština i Beograd da odluče o podjeli Kosova

Američki ambasador na Kosovu Greg Delavi izjavio je kasno sinoć da je na Kosovu i Srbiji da odluče o eventualnoj podjeli Kosova, što je u suprotnosti sa njegovim ranijim izjavama u kojima je podjelu ocijenio kao opasnu opciju.

Delavi učestvujući u emisiji Rubikon prištinske televizije KTV nije pomenuo crvene linije američke strane o podjeli Kosova koje je izrekao u decembru.

On je rekao da je američka podrška Kosovskoj nezavisnosti nepokolebljiva i da će se nastaviti.

Na pitanje da li isključuje podjelu Kosova ili je ne isključuje, Delavi je rekao kako ne želi da govori o onome što može biti elemenat konačnog sporazuma.

"Neću govoriti o detaljima, o tome u kojoj će se sali ili okruglom stolu to dogoditi. Posebno ne ako to treba da prethodi diskusiji u kojoj bi trebalo da bude veće prisustvo kosovskih političkih partija. Svi treba da uđu u igru i da govore o ovim stvarima", kazao je Delavi.

"Kosovo treba da utvrdi svoje ciljeve, treba da se potrudi da se postigne neka vrsta konsenzusa oko tih ciljeva i to su pitanja na kojima sam usredsređen sada", kazao je on.

Upitan da li treba da bude crvenih linija i sa kosovske strane u dijalogu sa srpskom, američki ambasador je rekao da je na Kosovu da pronađe koji su njeni ciljevi.

"Mislim da je Kosovo sada u jedinstvenom istorijskom trenutku kada može da osigura svoju budućnost, budućnost djece i da ostavi iza sebe nervozu, tenzije i protivrječnosti koje su bile u odnosima između Kosova i Srbije posljednjih godina. Mislim da je značajno da se usredsredimo kako da budućnost svih građana i Kosova i Srbije bude bolja i kako da se pronađu načini normalizacije odnosa na čemu smo radili dugo vremena", kazao je Delavi.

Пратите нас на

Коментари10

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније