Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

31. 07. 2013. 18:48 >> 18:48
2

538 HILJADA EURA

Stanku Subotiću potvrđena kaucija

Posebno odeljenje za organizovani kriminal Apelacionog suda u Beogradu odbilo je danas žalbu tužilaštva na odluku Višeg suda kojom je određena kaucija za biznismena Stanka Subotića u iznosu od 538 hiljada eura.

"Postupak ušao u sedmu godinu, glavni pretres je iznova počeo i došlo je do promjene pravne kvalifikacije krivičnog djela, a i izvršenje krivičnog djela se dogodilo prije više od 16 godina", obrazložio je svoju odluku beogradski Apelacioni sud.

Kaucija se se sastoji u upisu hipoteke na poslovni prostor u Subotićevom vlasništvu u beogradskoj opštini Stari grad, a nakon dostavljanja dokaza o upisu predmetne nepokretnosti u korist Srbije biće izdata posebna naredba o povlačenju potjernica koje su raspisane za njim.

Subotić je odmah po dolasku u Srbiju 29. jula pred Specijalnim sudom ponovio obećanje da se neće kriti i da bez odobrenja suda neće napustiti boravište.

"Kako je ova izjava data prije odlučivanja pred drugostepenim sudom u postupku po žalbi, na taj način je potvrđena izjava koju je okrivljeni dao pred nadležnim organom Švajcarske", navodi se u saopštenju suda.

Subotić je u ponedjeljak došao u Beograd pošto je poslije sedam godina povučena crvena potjernica, koja je za njim bila raspisana poslije pokretanja istrage za šverc cigareta u Srbiji 2006. Povučena je po naredbi Specijalnog suda u Beogradu pošto je Subotić 19. jula položio kauciju od 538 hiljada eura, odnosno upisao je hipoteku na kuću u korist suda.

Subotiću je u junu počelo ponovljeno suđenje u Specijalnom sudu u Beogradu po optužnici da je bio na čelu grupe koja je švercovala cigarete devedesetih godina.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније