Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Objavio: F.R. [ Beta ]

28. 07. 2018. 09:53 >> 09:38
12

OKUPLJANJE ČLANOVA MENSE

Beograd početkom avgusta najpametniji grad Evrope

Beograd će naredne sedmice biti mjesto najvećeg godišnjeg okupljanja evropskih članica Mense, organizacije koja okuplja osobe sa koeficijentom inteligencije (IQ) višim od 148, kojem će prisustvovati više od 500 njenih članova iz 38 zemalja.

Kako je danas najavila Mensa Srbije, u Beograd će u sredu stići članovi Mense ne samo iz Evrope već i iz Japana, Hongkonga, Čilea, SAD, Singapura, Novog Zelanda, Australije, Kanade i Južnoafričke Republike, a očekuje se i dolazak predstavnika najviših tijela svjetske Mense i nacionalnih organizacija.

"Organizacija EMAG-a (European Mensas annual gathering) je velika čast za našu Mensu i veliki izazov, posebno kada se zna da su prethodni domaćini bili Barselona, Berlin i Pariz, i da će naredni skup organizovati Mensa Belgije ", izjavila je predsjednica Mense Srbije Aleksandra Borović za agenciju Beta.

Ona je podsjetila da je misija Mense da usmjeri korišćenje inteligencije na dobrobit društva u cjelini.

"Oko 500 učesnika EMAG-a sa svih kontinenata jedva čekaju da upoznaju narod iz kojeg je potekao čovjek koji je promijenio svet podarivši mu svjetlost i upravo zato najveće interesovanje među njima vlada za Muzej Nikole Tesle", rekla je ona.

 

Пратите нас на

Коментари12

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније