Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Objavila M.L.B. [ Beta ]

29. 07. 2018. 09:56 >> 09:42
1

JEDINSTVENI

Advokati najavili štrajk zbog ubistva Ognjanovića

Zbog ubistva advokata Dragoslava Ognjanovića u Beogradu, advokatske komore Srbije i Beograda su najavile da će 30. jula, potpuno obustaviti rad na nedjelju dana.

Navedeno je i da će dati novčanu nagradu onome ko tužilaštvu dostavi vjerodostojnu informaciju o počiniocima tog zločina.

"Ubistvo advokata Miše Ognjanovića na najdrastičniji način pokazuje u kakvim okolnostima advokati u Srbiji vrše svoju profesionalnu djelatnost. Ovo ubistvo je samo posljednje u nizu brojnih napada na advokate od kojih je veliki broj do danas ostao nerasvijetljen", saopštile su Advokatske komore.

Kako su objasnili, cilj njihove obustave rada je slanje jasne poruke jedinstva profesije i čvrste riješenosti da se advokatura neće miriti s takvim slučajevima.

Advokati traže od tužilaštva i policije da smjesta angažuju sve kapacitete da bi se rasvijetlilo to ubistvo.

Oni su najavili i da će zatražiti hitne sastanke s ministrima unutrašnjih poslova i pravde, Nebojšom Stefanovićem i Nelom Kuburović, da bi se "sagledale sve preduzete aktivnosti i formirao poseban istražni tim".

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније