Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: B92, Objavio: I. P. ]

04. 08. 2018. 11:38   >>  11:23 8

NAKON SJEDNICE

Bezbjednosne službe dobile zaduženja od Vučića

Sjednica Savjeta za nacionalnu bezbjednost Srbije završena je nakon skoro dva sata, a analizirana je političko-bezbjednosna situacija, stanje u organima i službama bezbjednosti u sistemu odbrane i obavještajnim službama, civilnim i vojnim, kao i politička i bezbjednosta situacija u našem i širem regionu.

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić rekao je da je Savjet usvojio određene zaključke, a da je predsjednik Vučić nadležnim službama dao odgovarajuće zadatke. 

On je naveo da su bezbjednosne službe dobile svoje zadatke, posebno za sprečavanje "agenturnog djelovanja" pojedinih političara i sveštenika. 

“Danas smo razgovarali o činjenici da se 1930 dana ne sprovodi dogovor o ZSO. Velika je sramota što danas u Srbiji moramo da govorimo o bezbJednosti Srba na KiM, a ne o nesprovođenju sporazuma od strane Prištine”, rekao je Đurić. 

On je naveo da je situacija takva i jer su pojedini Srbi "optuživali sopstvenu državu da planira zločine protiv sopstvenog naroda, da planira nekakve scenarije". 

"Pozicija Srbije je oslabljena i sistematski je slabljena lažima, izmišljotinama", rekao je Đutić. 

On je dodao da će Srbi sa Kosova da poslušaju ape li savjet koji su dobili od predsjednika. 

“Mi ćemo, kada je riječ o Srbima na KiM, da ostanemo, mirni i pribrani, nećemo nasijedati na bilo kakve provokacije, nastavićemo da štitimo mir”, rekao je on. 

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније