Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

05. 08. 2018. 18:40 >> 18:34
17

PLENKOVIĆ PORUČIO

Poređenje Hrvatske s nacističkom Njemačkom pretjerivanje

Hrvatski premijer Andrej Plenković ocijenio je danas izjavu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića koji je Hrvatsku uporedio s nacističkom Njemačkom kao veliko pretjerivanje, dodavši da se dobro zna da se rat vodio na teritoriji Hrvatske, a ne Srbije, da je Miloševićev velikosrpski režim izvršio agresiju na Hrvatsku i da je "Oluja" okončala okupaciju Hrvatske.

"Što se izjave tiče i poređenja koja se odnose na holokaust što je previše, previše je", rekao je Plenković novinarima u Sinju, gdje se danas održava 303. Sinjska alka.

Kako prenosi, Hina, Plenković je rekao da Hrvatska želi politiku pomirenja, saradnje i dobrosusjedstva zbog čega je bitno suočiti se s prošlošću i utvrditi istinu.

Vučić je sinoć u Bačkoj Palanci, na skupu povodom Dana sjećanja na stradale i izbjegle Srbe tokom "Oluje", rekao da je "Hitler htio svijet bez Jevreja", a da je "Hrvatska i njena politika htjela Hrvatsku bez Srba".

On je kazao i da su 4. avgusta, istog datuma kada je 1995. počela "Oluja", nacisti 1944. provalili u skrovište jevrejske djevojčice Ane Frank, koja je kasnije stradala u logoru, i ocjenio da to nije slučajnost.

Tu izjavu danas su osudili i vladajuća Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) i najveća opoziciona Socijaldemokratska partija Hrvatske (SDP). 

Пратите нас на

Коментари17

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније