Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Beta; Objavila: J.B.Č. ]

06. 08. 2018. 12:02 >> 11:47
10

RADA TRAJKOVIĆ

Tači i Vučić žele da nas dijele i svađaju

Predsjednica Evropskog pokreta Srba Kosova i Metohije, Rada Trajković, optužila je predsjednike Srbije i Kosova, Aleksandra Vučića i Hašima Tačija, da žele podjele među građanima Kosova "kako bi opstali na vlasti i sakrili svoju odgovornost".

"Taman smo se malo stabilizovali, počeli da obnavljamo odnose i život sa Albancima, škole su počele ponovo da se pune, mladi da se vraćaju i ovde stvaraju život, a oni sada hoće da nas nasilno sele na sjever Kosova, jer žele etnički čiste teritorije i podjelu. To je toliko neljudski i ružno, toliko bezosjećajno, da sam ja šokirana", izjavila je Trajković u intervjuu za sajt Demostat.

Navodeći da su i kosovski Srbi i Albanci "ista sirotinja", srpska aktivistkinja iz Gračanice je kazala da su sa Albancima uspostavljeni takvi odnosi "da jedva čekamo prilike da jedni drugima nešto pomognemo".

"A (predsjednik Kosova) Hašim Tači i (predsjednik Srbije) Aleksandar Vučić neće to. Oni hoće da se mi mrzimo, da održavaju nestabilnost kako bi opstali na vlasti i sakrili svoju odgovornost, Tači za ratne zločine a Vučić za ukidanje sloboda i korupciju. Oni nam ne daju, oni hoće da nas dijele i da nas svađaju", rekla je Trajković.

Optužujući Vučića da "jedino umije da misli etnički" i da za njega "ne postoji ništa drugo, od dijeljenja i pravljenja etnički čistih teritorija", ona je ocijenila da je podjela teritorija, o kojoj se sve više govori u Beogradu i Prištini, "ista matrica u kojoj je i Vučić učestvovao '90-ih".

Trajković je, pozivajući se na nezvanične informacije, rekla da je Hašim Tači lično, u četiri oka, razgovarao sa predsjednicima opština na jugu Srbije, kao i liderima opozicije, kao i da im je u tim razgovorima predočio planove za prekrajanje granica.

Пратите нас на

Коментари10

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније