Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

06. 08. 2018. 22:20   >>  22:07

KRIK

Postupak protiv gradonačelnika Beograda

Agencija za borbu protiv korupcije Srbije pokrenula je postupak protiv gradonačelnika Beograda Zorana Radojičića u kome će provjeravati da li je na vrijeme prijavio da posjeduje nelegalnu vikendicu na Zlatiboru, objavila je Mreža za istraživanje kriminala i korupcije (KRIK).

Agencija je postupak protiv Radojičića pokrenula sredinom prošlog mjeseca i u njemu će provjeravati "blagovremenost podnošenja vanrednog izvještaja o imovini i prihodima", rečeno je novinarima KRIK-a u toj instituciji.

KRIK je objavio da Radojičić u izvještaju koji je podnio Agenciji u januaru ove godine nije naveo da je vlasnik vikendice koju je nelagalno sagradio na Zlatiboru.

"Objekat je, prema dostupnim podacima, sazidao u drugoj polovini 2017. godine i bio je dužan da ga do kraja januara ove godine prijavi Agenciji – jer je tada bio funkcioner, odnosno direktor dječje klinike Tiršova. Tek nakon što je KRIK u javnosti otkrio nelegalnu gradnju i pošto je stupio na funkciju gradonačelnika Beograda, Radojičić je početkom prošlog mjeseca ponovo podnio izvještaj o imovini u kojem je prijavio vikendicu na Zlatiboru", naveo je KRIK.

KRIK podsjeća da su u februaru ove godine otkrili da je tada kandidat vladajuće Srpske napredne stranke za gradonačelnika nelegalno sagradio kuću na Zlatiboru, a da je zahtjev za izdavanje građevinske dozvole podnio pošto je javnost saznala da je prvi na listi SNS-a na beogradskim izborima.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније