Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: B92, Objavio: I. P. ]

08. 08. 2018. 13:19 >> 13:04
7

IVANIĆ S VUČIĆEM

Riješiti ključne probleme srpskog naroda

Član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić ocijenio je u Beogradu da ove i iduće godine treba da se riješe ključni problemi sa kojima se srpski narod decenijama suočava.

Poslije razgovora sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, Ivanić je još istakao i da međunarodna zajednica treba da pokaže širinu prema Srbiji.

Ivanić je novinarima rekao da je sa predsjednikom Srbije imao sastanak u čijem fokusu je bilo prije svega definisanje ključnh problema i izazova srpskog naroda. 

“Ove i iduće godine treba riješiti ključne probleme sa kojima se srpski narod decenijama suočava”, rekao je Ivanić dodajući da su to pozicija generalno srpskog naroda u BiH, pravo RS na svoje postojanje, čvrsto jačanje njenih institucija i dejtonske pozicije, a poseban izazov za Srbiju je definisanje statusa Kosova, i poziciju tamošnjeg srpskog naroda. 

“Mi svi čvrsto stojimo iza našeg naroda”, poručio je on. 

Prenio je da ga je Vučić informisao o pokušaju da se napravi kompromis i trajno rješenje za Kosovo. 

“Moj iskreni stav je da međunarodna zajednica mora učiniti napor i pokazati širinu prema Srbiji u pokušajima da se nađe trajno rješenje. Srbija mora izaći iz toga kao zemlja čiji su obraz i interesi sačuvani, a ključnu ulogu u tome mogu imati međunarodne institucije”, objasnio je Ivanić. 

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније