Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Objavila: J.B.Č. ]

10. 08. 2018. 20:36   >>  21:18 8

DOČEKANA UZ TRUBAČE I APLAUZE

Zaharova zaigrala u Guči

Portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova od danas je počasna gošća Sabora trubača. U Guču je stigla kao gost prvog potpredsjednika Vlade Republike Srbije, Ivice Dačića. Dočekana uz trubače i aplauze.

U okviru posjete Srbiji, portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova posjetila je 58. Sabor trubača u Guči.

Obilazeći sabor rekla je da nije do dolaska u Guču znala koliko je ta manifestacija velika i da je mislila da ima više lokalni karakter. Dodala je i da je Guča dokaz da kultura spaja u vremenu kada se u svijetu vodi borba za prevlast.

"Pogledajte samo koliko ima regionalnih sukoba a oni lako prerastaju i u globalne sukobe. Ovakvi događaji ne razdvajaju već spajaju", rekla je Zaharova prenosi Radio Slobodna Evropa.

"Meni je vrlo interesanto da boravim ovdje iz dva razloga. Prvo što nije tako blizu Beograda, pa sam u putu do ove varošice vidjela Srbiju koju možda nikada nisam imala priliku da vidim, živu Srbiju, a drugo da vidim i da osjetim da je činjenica da kultura može da ujedini", istakla je Zaharova, prenosi RTS.

Portparolku ruskog ministra Sergeja Lavrova, u Beogradu ali i u Guči je dočekao ministar inostranih poslova Ivica Dačić. Zajedno sa njim bili su i ministar bez portfelja zadužen za inovacije Nenad Popović i lokalni zvaničnici.

Nakon obraćanja medijima prošetali su Gučom, obišli su štandove sa hranom i suvenirima a na jednom od njih dobila je i poklon - majicu sa likom predsjednika Rusije, Vladimira Putina.

 

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније