Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Beta ]

15. 08. 2018. 07:52 >> 07:37
21

TAČI PORUČIO

Nećemo dozvoliti stvaranje RS na Kosovu

Predsjednik Kosova Hašim Tači izjavio je da se Srbija i Kosovo nalaze u kritičnom periodu dijaloga, ali da misli da su on i srpski predsjednik Aleksandar Vučić voljni da ne dozvole da prošlost blokira budućnost ili da ugrozi mir u regionu u narednih pet ili 50 godina.

"Moj cilj nije neka etnička podjela, niti stvaranje druge Republike Srpske na našoj teritoriji, bože sačuvaj, moj cilj jeste uspostavljanje 400 kilometara duge granice, a taj proces zahtjeva kreativna rješenja koja će obezbijediti mir sada i u budućnosti", rekao je Tači za list "Danas".

Poručio je da će finalni sporazum Kosova i Srbiji biti "evropski sporazum", koji će prihvatiti Brisel i Vašington.

"I biće finalizovan novom rezolucijom UN u Savjetu bezbjednosti, što će otvoriti EU perspektivu i za Kosovo i za Srbiju. Ili će biti pronadjeno jedno evropsko rješenje, uz podršku EU i SAD, ili neće biti nikakvog dogovora", kazao je Tači.

Upitan da li sa Vučićem razgovara nad mapama, sa koordinatima sela i granica, kao što je bio slučaj u Dejtonu, Tači je kazao da je posljednja stvar koju ima na umu Dejton i da je proglasio nezavisnost Kosova kao suverene, sekularne i građanske republike.

"Građanska će i ostati. Mape neće definisati sudbinu ljudi. Ja razmišljam samo o evropskim mapama", rekao je Tači.

 

Пратите нас на

Коментари21

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније