Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Agencije [ Objavio: O.Z. ]

15. 08. 2018. 19:01 >> 18:45
11

BRISELSKI DIJALOG

Albanci iz Bujanovca i Preševa tražili podršku SAD

Politički predstavnici Albanaca iz Bujanovca i Preševa danas su u Preševu odvojeno razgovarali sa predstavnikom Ambasade SAD o lošem položaju Albanaca koji žive u tri opštine na jugu Srbije i predstavili svoj stav o potrebi da se u dijalogu Beograda i Prištine razgovara i o njihovim problemima.

Sastanke sa drugim sekretarom ambasade SAD Adamom Šikom imali su predsjednik opštine Bujanovac Šaip Kamberi i predsjednik Demokratske partije Albanaca (DPA) Ragmi Mustafa, prenosi Beta.

Kamberi je rekao da je jedna od tema sastanka bila i "stagnacija u integraciji Albanaca u državne institucije", kao i nedostatak političke volje ove i svih prethodnih Vlada Srbije za rješavanje problema u "preševskoj dolini" koji se tiču svakodnevnog života građana.

"Zvanični Beograd je dokazao i nastavio da dokazuje da Albance u preševskoj dolini tretira kao nepoželjan element", kazao je Kamberi, a navodi se u saopštenju kabineta predsjednika opštine.

On je dodao i da "žitelji preševske doline ne mogu da prihvate status građana drugog reda u Srbiji" i da zbog toga očekuje da se i o njihovim problemima razgovara tokom Briselskog dijaloga.

Пратите нас на

Коментари11

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније