Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

17. 08. 2018. 19:11 >> 19:06
28

UČILI VOJNIČKE VJEŠTINE

Policija zatvorila kamp za djecu na Zlatiboru

Kamp na Zlatiboru, u kojem su boravila djeca i učila vojničke vještine zatvoren je i djeca su vraćena kućama, potvrdio je ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović. U prvom, kako je navedeno omladinsko- patriotskom kampu boravila su djeca iz Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine, uzrasta od 12 do 23 godine. Organizatori, ratni veterani, istakli su da djeca uče preživljavanje u prirodi i da oružje nije pravo.

Djeca i mladi od 12 do 23 godine bili su barem nedjelju u takozvanom "Omladinsko-patriotskom kampu Zlatibor 2018."

"Omladinsko-patriotski kamp Zlatibor 2018.", u okviru koga su djeca i mladi podučavanI, između ostalog, borilačkim i vojničkim vještinama, zatvoren je u petak zbog moguće zloupotrebe djece i uznemirenja javnosti, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Srbije, Nebojša Stefanović.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da država neće tolerisati stvari poput kampa u kojem su djeca u uniformama učila vojničke vještine na Zlatiboru.

"I kada radite to, ne bi trebalo da se radi u uniformama. Takve stvari država Srbija neće tolerisati. To nije Srbija budućnosti i Srbija kakvom želimo da se ponosimo. Ta djeca su dobra djeca, ali zna se kada je vrijeme za vojsku, za školu i za druge stvari", rekao je Vučić novinarima.

Tačno sedam dana je deset devojčica i 34 dječaka, odnosno mladića iz Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine, provelo na zlatiborskim pašnjacima u Srbiji učeći borilačke vještinane i rukovanje oružjem.

Organizatori kampa sebe predstavljaju kao srpske i ruske veteranske i patriotske grupe. Međutim, organizaciono i finansijski, pomoć je stigla i od lokalne vlasti u Opštini Čajetina, grada na oko 200 kilometara jugozapadno od Beograda.

U Udruženju učesnika oružanih sukoba na prostoru bivše Jugoslavije, koje je i organizator kampa, kažu da im je namjera bila da djeci predoče kako da se snađu u raznim ekstremnim situacijama.

 

Пратите нас на

Коментари28

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније