Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Izvor: Hina [ Objavio: O.Z. ]

18. 08. 2018. 21:23 >> 21:15
39

VLADA REPUBLIKE SRPSKE

Poništili izvještaj o genocidu u Srebrenici

Vlada Republike Srpske poništila je u subotu izvještaj o genocidu na području Srebrenice koji su vlasti ovoga entiteta BiH donijele 2004. uprkos brojnim osudama domaćih i međunarodnih institucija zbog pokušaja osporavanja genocida nad Muslimanima.

Na vanrednoj sjednici Vlada RS stavila je izvan snage izvještaj komisije za istraživanje događaja u i oko Srebrenice u periodu između 10. do 19. jula 1995. Taj izvještaj prihvatile vlasti u RS-u 2004. godine, a razloge za reviziju dokumenta o srebreničkom masakru vlada RS-a našla je u tome što u izvještaju nijesu obuhvaćeni zločini koji su počinjeni nad srpskim stanovništvom. Naložena je uspostavljanje nove međunarodne komisije.

"Vlada RS-a uspostavlja nezavisnu međunarodnu komisiju srebreničke regije u razdoblju od 1992-1995", navodi se u saopštenju vlade RS-a.

Vlada je naložila i uspostavljanje posebne komisije koja bi ispitala i napravila izvještaj o stradanju Srba na području Sarajeva u razdoblju od 1991. do 1995.

Пратите нас на

Коментари39

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније