Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ N1, Objavila: J.B.Č. ]

19. 08. 2018. 23:11 >> 22:55
9

DAČIĆ U ANTALIJI

Srbija neće biti dio koalicije protiv Turske

Ministar spoljnih poslova Srbije, Ivica Dačić, u Antaliji je izjavio kako Srbija nikada neće biti dio nikakve koalicije onih koji žele da rade protiv Turske, prenosi agencija Anadolija.

Dačić je nakon ceremonije otvaranja Konzulata Srbije u Antaliji, s ministrom spoljnih poslova Turske Mevlutom Čavušogluom održao zajedničku konferenciju za novinare.

"Srbija nikada neće biti dio nikakve koalicije onih koji žele da rade protiv Turske, uključujući i neke od ovih organizacija koje se nalaze u zemljama u našem regionu i Srbija nikada neće pružati utočište nekome ko bi se borio protiv turskih interesa, turske države i naših turskih prijatelja", izjavio je Dačić.

Poželio je mnogo sreće počasnom konzulu Fikretu Ozturku u radu i zahvalio na prihvatanju odgovorne dužnosti. Dačić je uvjeren kako će Ozturk i njegova porodica doprinijeti uspostavljanju tešnjih veza i saradnje dvije zemlje.

"Mislim da možemo da radimo još mnogo više. Naše dve zemlje su ukinule vize. To je jedan od najviših stepena prijateljstva između zemalja. Uveli smo takođe, režim slobodne trgovine, tako da mi nastavljamo dalje našu saradnju", dodao je Dačić.

Dačić je ukazao na trud da saradnja obuhvati sve oblasti, od politike, ekonomije, kulture, obrazovanja, sporta.

Ministar spoljnih poslova Turske Mevlut Čavušoglu izjavio je kako su veze sa Srbijom odlične. Turski ministar je izjavio kako je s kolegom iz Srbije razgovarao o bilateralnim odnosima i regionalnim pitanjima.

"Zaista je veličanstven nivo na koji su za kratko vrijeme došli odnosi dvije zemlje. Bilateralni odnosi su savršeni", izjavio je Čavušoglu.

Ukazao je na to kako prijateljstvom lidera dvije zemlje i radom vlada dolazi do konstantnog napretka u ekonomskim odnosima i da je obim bilateralne trgovine dosegao gotovo milijardu dolara. Cilj su, ističe Čavušoglu, tri milijarde dolara u prvoj etapi.

Podsjetio je na brojne turske preduzetnike koji sve više ulažu u Srbiju, kao i na broj turista iz Turske, koji posjećuju Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru i Srbiju. Podsjetio je na postignuti dogovor kada je riječ o projektu autoputa Beograd-Srbija i podršku Turske.

Turski ministar je srpskom kolegi poklonio dres Bešiktaša, protiv kojeg će Partizan igrati 23. avgusta.

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније