Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

03. 08. 2013. 15:04 >> 15:05

KOSOVO

Keljmendi neće biti izručen BIH

Naser Keljmendi neće biti izručen Bosni i Hercegovini, rekao je njegov branilac Besnik Beriša.

Kako prenosi B92, sud je odbacio navode Tužilaštva da je Keljmendi jedan od šefova organizovanog kriminala i trgovine narkoticima.

Prema riječima Beriše, Keljmendiju na Kosovu jedino može biti suđeno za učešće u ubistvu bosanskog državljanina 2007. godine.

Kosovska policija uhapsila je Keljmendija početkom maja u Prištini, na osnovu Interpolove crvene potjernice, koju je raspisala BiH.

Sud BiH je u septembru raspisao tu potjernicu nakon što je Agencija za istrage i zaštitu BiH, u akciji Lutka, došla do materijalnih dokaza u vezi sa nekoliko ubistava, pljački i slučajeva organizovanog kriminala, trgovine drogom, pranja novca i zloupotreba službenog položaja.

Keljmendi je neposredno prije te akcije pobjegao iz BiH.

Kosovska policija je Keljmedija pustila poslije 48 sati policijskog zadržavanja, ali ga je odmah nakon toga uhapsila Euleks policija, na osnovu naloga koji je izdao tužilac Euleksa iz kancelarije Specijalnog tužilaštva Kosova.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније