Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

25. 08. 2018. 15:31 >> 17:14

VULIN O KOSOVU

SAD shvatile da je dogovor održivo rješenje

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je da je zadovoljan što je američka administracija shvatila da se rješenje za Kosovo ne može postići miješanjem i što je razumjela da je dogovor dvije strane jedino održivo rješenje.

Vulin je kazao i da podržava ideju razgraničenja, jer je to jedini način da se zaustavi stvaranje "velike Albanije", ali nije želio da kaže šta termin razgraničenje podrazumijeva.

"Polako, nemojte sada da govorim javnosti šta treba da bude na pregovorima, to je stvar pregovarača", rekao je Vulin novinarima u Beogradu prilikom dodjele ključeva stanova za pripadnike vojske.

Pozdravljajući izjavu savjetnika američkog predsjednika Džona Boltona da SAD ne isključuju teritorijalne korekcije ako se o tome dogovore Beograd i Priština, Vulin je istakao da je Amerika razumjela da je dogovor jedino održivo rješenje.

"Svako nametnuto rješenje će prije ili kasnije izazvati sukobe, ratove i podjele. Ako se mi dogovorimo, a međunarodna zajednica prihvati, to bi bilo održivo rješenje koje vodi ka stabilnosti Balkana", rekao je Vulin.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније