Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: B92, Objavio: I. P. ]

27. 08. 2018. 09:51 >> 09:35
3

ĐURIĆ TVRDI

"Vučić će Srbima s Kosova reći otvoreno i nedvosmisleno"

Srbija i predsjednik Aleksandar Vučić ne guraju problem Kosova pod tepih, već pokušavaju da ga riješe, kaže za TV Prva direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić.

 

Predsjednik Srbije razgovarao je s predsjednikom Kosova, Hašimom Tačijem na forumu Alpbah, a o tom sastanku Đurić kaže da je bio težak kao i svaki.

"Ti razgovori nikada nijesu ni laki, ni jednostvani. Ne možemo da biramo s kim ćemo pregovarati s albanske strane, odnosno ko će njih da predstavlja. Naši stavovi i njihovi o Kosovu su potpuno različiti, ali naša odgovornost je da razgovaramo o rješenju", kazao je Đurić. 

On kaže da ga iritira to što mnogi hoće da zastraše Srbe pominjući neka rješenja kao jedina koja će im garantovati prava.

"Mnogi se u Srbiji trude da Srbija u tom procesu ništa ne dobije. Predsjednik Srbije je jasno rekao da to nije moguće, jer Srbija mora da bude uspješna u tom procesu", ističe Đurić. 

Na pitanje da li će Vučić, kada posjeti Srbe na Kosovu, reći svoj predlog rješenja za pitanje Kosova, Đurić nije direktno odgovorio, ali je rekao da će im on otvoreno i nedvosmisleno reći kako stvari stoje i poslati im snažnu poruku.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније