Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: B92, Objavio: I. P. ]

27. 08. 2018. 17:31 >> 17:13

KABINET KANCELARA

Kurc ne bi komentarisao predloge za Kosovo

Austrijski kancelar Sebastijan Kurc poručuje da ne želi da komentariše predloge rješenja za Kosovo vezano za korekciju granica i razgraničenje.

Kako je naveo, ne želi da komentariše sve dok ne budu bili ponuđeni konkretni planovi za tako nešto.

Njegov kabinet je potvrdio da je Kurc razgovarao s kosovskim i predsjednikom Srbije, Hašimom Tačijem i Aleksandrom Vučićem u Beču. 

On je, kako je agenciji APA rečeno, ohrabrio Vučića i Tačija da prave dalji napredak u dijalogu, ističući da je to "ključni preduslov" za dalje približavanje EU. 

Kurc je poručio da je budućnost zemalja Zapadnog Balkana u EU, i da na tom putu treba prevazići nacionalizme, kao i ući u teške kompromise. 

Debatu o novim granicama između Srbije i Kosova Kurc nije želio "javno da komentariše". 

Najavljeno je da će se o tome izjasniti kada budu postojali konkretni planovi na stolu. 

Vučić i Tači su, na Evropskom forumu Alpbah, pozvali međunarodnu zajednicu da poštuje sva rješenja do kojih dvije strane budu došle u dijalogu, a tako i ona koja su vezana za granice.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније