Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: Beta, Objavio: I. P. ]

28. 08. 2018. 12:08   >>  11:51 6

DAČIĆ OCIJENIO

Srbiji šansa da dobije nešto za svoj narod na Kosovu

Ministar inostranih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da se Srbiji pruža istorijska prilika da dobije nešto za svoj narod i građane na Kosovu.


"Ovdje je riječ hoćemo li nešto da dobijemo ili ćemo sve da izgubimo", rekao je Dačić za RTS i dodao da ta prilika može i da se odbije, ali da "ne treba da se pravimo nevješti, jer niko ne nudi da Kosovo cijelo ostane u granicama Srbije".

On je naveo da će se tek voditi dijalog Beograda i Prištine i iznositi moguća rješenja.

Upitan zna li su šta su pričali američki predsjednik Donad Tramp i nkemačka kancelarka Anegla Merkel govoreći o Zapadnom Balkanu, Dačić je kazao da je teško razgovarati o Zapadnom Balkanu, a da se ne razgovara o Kosovu. 

"To je postala tema o kojoj se ponovo govori i to je jedna od najboljih dokaza koliko smo uspjeli da promijenimo zacementiranu poziciju zapadnih zemlja, jer to nije bila tema o kojoj se diskutovalo u prethodnom periodu, jer su zapadne zemlje smatrale da je to pitanje riješeno", rekao je Dačić.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније