Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: Blic/Objavio: I. P. ]

29. 08. 2018. 08:05   >>  07:48

HARADINAJ SMATRA

Korekcija granica ili razmjena teritorije odgovara samo Putinu

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj izjavio je da je kategorički protiv razgovora o korekciji granica ili razmjeni teritorija, uz tvrdnju da to ide u prilog samo predsjedniku Rusije Vladimiru Putinu.

 

RTK na srpskom jeziku prenosi da je Haradinaj na konferenciji za medije, na pitanje da prokomentariše proteste u Đakovici protiv posjete raseljenih Srba, kazao da će se sastati sa predstavnicima porodica nestalih Srba i Albanaca kako bi razgovarali o novom vidu komunikacije.

"Moramo uspostaviti neku novu komunikaciju, neka se poštuju žrtve, ali i prava vjernika da se mole. Do sada to nijesmo stigli, ali moramo nastaviti tu komunikaciju, pažljivu komunikaciju, da se ne služimo jednim ili drugim akcijama, već da uspostavimo što bolju komunikaciju”, rekao je Haradinaj.

Kako se navodi, on ponovio da je kategorički protiv razgovora o korekciji granica ili razmjeni teritorija, jer bi to dovelo do destabilizacije regiona.

On je iznio i tvrdnju da je "srpska retorika" o uzimanju sjevera doprinijela da se na Kosovu govori o korekciji granica ili razmjeni teritorija.

"Takva retorika je pogrešna i predstavlja prijetnju Kosovu da izgubi 20 godina ulaganja u bezbjednost i stabilnost", kaže Haradinaj.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније