Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Objavio: I. P. ]

30. 08. 2018. 08:26 >> 08:09
1

DAČIĆ VJERUJE

Stvari se promijenile u korist Srbije

Činjenica da su Angela Merkel i Donald Tramp razgovarali o Kosovu i dali podršku za razgovore koji vode rješavanju tog pitanja veliki je pomak.

To je za "Blic" rekao ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić i dodao da je to dokaz da su se promijenile svari, i to u korist Srbije.

"Veliki pomak je u pitanju i dokaz da su se promijenile stvari. Ipak, teška borba nam još predstoji, a od tih na koje treba i dalje uticati, najbitnija je Njemačka", rekao je Dačić. 

On se osvrnuo i na izjave koje dolaze iz Prištine, poput one Hašima Tačija da se protivi etničkim granicama, ali da "nije naivan i da zna da Srbiji odgovara da ne žuri sa neizbježnim priznanjem Kosova". 

"Priština je izgubila podršku, nema više stava da je sve riješeno. Oni to nikako da shvate, zato tako tagično shvataju sve ove izjave iz svijeta, kao i povlačenje priznanja", napominje Dačić. 

Pažnju u srpskoj javnosti, kako navodi "Blic", izazvala je i izjava hrvatskog premijera Andreja Plenkovića, da je "za poštovanje granica" uz pozivanje na mišljenje Badinterove komisije, ali Dačić kaže da je to licemjerno. 

"Kad je riječ o Badinterovoj komisiji, ona je govorila o međurepubličkim granicama, nigdje nije spominjala pokranine, tako da su svi oni koji su priznali Kosovo to uradili protiv stava Badinterove komisije. Tu spada i Hrvatska i licemjerno je da se oni pozivaju na tu komisiju", kaže Dačić.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније