Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Beta ]

30. 08. 2018. 10:09 >> 09:51
18

VULIN SMATRA

"Da biste izbjegli rat morate biti spremni"

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas da je uvođenje obaveznog vojnog roka politička i ekonomska odluka, a da je, kada je riječ o raspoloženju nacije, ogromna većina za vraćanje redovnog vojnog roka.

"Nema bolje garancije za mir od snažne zemlje, snažne vojske i snažne nacije koja može da se brani. S takvom nacijom niko ne želi sukob. Da biste izbegli rat morate se spremati za njega", rekao je Vulin za televiziju Pink.

On je rekao da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić prepoznao dva velika problema - popunu vojske i obuku stanovništva.
Vulin je kazao da tamo gde se uvodi koncept profesionalne vojske, znači da se vojska "značajno smanjuje", da se uvodi profesionalizacija, ali i da se jača rezervni sastav "zato što nigde na svetu ne može samo profesionalna vojska da odbrani zemlju".

"Mi smo se opredelili za koncept totalne odbrane. To znači da cela zemlja u slučaju rata učestvuje u odbrani svoje zemlje, ali kako da učestvuje kada je nismo obučili za to", rekao je Vulin.

Пратите нас на

Коментари18

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније