Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

04. 08. 2013. 16:32 >> 16:32
1

MEDALJA ZA POMIRENJE

Pomirili se Dačić i Amfilohije

Predsjedniku Vlade Srbije Ivici Dačiću i srpskom patrijarhu Irineju danas su u Beranama uručene Medalje Svetog Georgija prvog reda, povodom proslave osam vijekova manastira Đurđevi stupovi. Premijer Srbije je tom prilikom zagrlio mitropolita Amfilohija i rekao da su se pomirili.

Isto priznanje dodijeljeno je predsjedniku Crne Gore Filipu Vujanoviću, koji nije prisustvovao današnjoj proslavi velikog jubileja, ali je govorio na sinoćnoj akademiji, prenosi Blic.

Medalje patrijarhu Irineju i premijeru Dačiću su uručene na svečanom ručku, nakon svečane liturgije koju je služio srpski patrijarh, povodom 800 godina ove svetinje koju su podigli Nemanjići.

Premijer Srbije je tom prilikom kazao da mu je drago što je prisustvovao proslavi u Vasojevićima, navodeći da je taj dio Crne Gore, zajedno sa djelovima Srbije i Kosova i Metohije, činio nekadašnju državu Rašku.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније