Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ B92/Tanjug, Objavila: R.P. ]

04. 09. 2018. 19:08 >> 18:51
10

JAČANJE SARADNJE

Putin u Srbiji u oktobru, ili novembru

Posjeta ruskog predsjednika Vladimira Putina Srbiji očekuje se u oktobru, ili novembru, izjavio je ambasador Rusije u Beogradu Aleksandar Čepurin. On je rekao da će uoči posjete Putina Beogradu u Srbiju doći na stotine predstavnika ruskih vlasti i privrednika iz Rusije.

Čepurin je podsjetio da Srbija i Rusija imaju dobru saradnju, ali i velike neiskorišćene mogućnosti, koje treba unaprijediti.

"Imamo dobre političke odnose i očekujemo ovdje u Srbiji predsjednika Putina u oktobru i novembru", rekao je Čepurin novinarima na gradilištu tunela Čortanovci, u okviru buduće brze pruge Beograd - Budimpešta.

Kako je najavio, u oktobru će biti održan Međuvladin komitet za saradnju dvije zemlje na kome će biti razmotrena mnoga pitanja. Mislim da će to biti važan sastanak koji će odrediti planove za naredne godine", kazao je Čepurin.

"Više vremena i značaja treba da posvetimo našoj bilateralnoj ekonomskoj saradnji, a ova izgradnja pruge koju zajedno rade srpske i ruske željeznice dobar su znak", rekao je Čepurin.

Naveo je da će Rusija u oktobru usvojiti program za razvoj privrede u narednih šest godina, što će biti "gigantski korak unaprijed", u kojem će učestvovati i Srbija.

"Mogli bi tješnje da sarađujemo sa Srbijom u mnogim oblastima, kao što su pametni gradovi, ekologija i korišćenje atmoske energije u mirnodopske svrhe, informatika i željeznice", kazao je ruski ambasador.

Čepurin je dodao da će sva ta pitanja biti razmotrena u oktobru na sjednici Međudržavnog komiteta, koji će biti održan u Beogradu.

 

Пратите нас на

Коментари10

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније