Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ B92, Objavila: R.P. ]

05. 09. 2018. 14:51 >> 14:34
12

PROTESTI U SARAJEVU

U sukobu boraca i policije 30 povrijeđenih

Nekoliko stotina demobilisanih boraca koji protestuju u Sarajevu ispred zgrade Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, sukobili su se s policijom. Do incidenta je došlo pošto su učesnici protesta blokirali glavnu saobraćajnicu u tom gradu, a prema još nepotvrđenim informacijama, povrijeđeno je 30 bivših boraca, prenosi Klix.ba.

U policiji su rekli da su upotrijebili silu i suzavac jer su neki borci imali metalne šipke. Pojedinim borcima je od suzavca pozlilo, pa su zatražili ljekarsku pomoć.

Demobilisani borci sa područja Federacije BiH počeli su danas proteste pred Parlamentom, zahtjevajući da se zakaže hitna sjednica oba Doma sa samo jednom tačkom dnevnog reda - Usaglašavanje amandmana na Zakon o demobilisanim borcima i članovima njihovih porodica.

Borci su najavili da će ispred zgrade parlamenta ostati sve dok njihovi zahtijevi ne budu ispunjeni. Prvobitno je bila blokirana saobraćajnica pred zgradom Parlamenta Federacije BiH, da bi borci potom krenuli u šetnju drugom stranom Miljacke i blokirali Obalu Kulina bana, gde je došlo do incidenta između demobilisanih boraca i policije.

 

Пратите нас на

Коментари12

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније