Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Beta ]

05. 09. 2018. 18:30 >> 18:12
14

ŠEF DIPLOMATIJE HRVATSKE

"Razmjena teritorija nije dobra za stabilnosti"

Hrvatska smatra da otvaranje pitanja razmjene teritorija nije dobro u kontekstu stabilnosti jugoistoka Evrope, rekla je danas ministarka spoljnih i evropskih poslova Hrvatske Marija Pejčinović Burić.

"Naš je stav da otvaranje pitanja granice i razmjene teritorija nije dobro načelo u smislu doprinosa stabilnosti u ovom dijelu Evrope, ali i šire", rekla je Pejčinović Burić u Banjaluci poslije neformalnog sastanka ministara spoljnih poslova zemalja Procesa za saradnju u jugoistočnoj vuropi (SEECP).

Na sastanku je učestvovao i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić, dok je kosovski ministar Bedžet Pacolli otkazao dolazak jer mu je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio da je nepoželjan u tom gradu.

"Otvaranje pitanja granica možda može riješiti jedan problem, ali i otvoriti mnoge druge, i stoga smo vrlo oprezni oko bilo kakvih mogućih rješenja koja bi to uzela u osnovu, no ne bi vodila računa o aspektu stabilnosti i sigurnosti u regionu", kazala je Pejčinović Burić.

Ona je dodala da bi se razmjenom teritorija mogla otvoriti pitanja i u drugim djelovima Evrope.

Пратите нас на

Коментари14

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније