Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: Blic/Objavio: I. P. ]

06. 09. 2018. 10:22   >>  10:03 1

DAČIĆ SMATRA

Priština glavna prepreka dogovoru

Priština je glavna prepreka za dolazak do kompromisnog rješenja, kaže ministar spoljnih poslova Srbije, Ivica Dačić.

 

On navodi da ne zna šta se može očekivati od sjutrašnjeg dijaloga u Briselu, u kome će delegacije dvije strane predvoditi predsjednici Srbije i Kosova Aleksandar Vučić i Hašim Tači.

U intervjuu za TV Prva, on je naglasio da u Prištini vlada politička agonija, da cijela Evropa i svijet pozivaju da se dođe do dogovora i pravno obavezujućeg sporazuma, a da su upravo kosovske vlasti glavna prepreka za to.

Dodao je da međunarodna zajednica stalno govori o kompromisnom rješenju, ali kada Srbija istakne predlog za rješenje, pobornici kosovske nezavisnosti zabrinu se za poštovanje teritorijalnih principa.

"Jasno sam im svima rekao: vi ste licemjeri", rekao je Dačić, i naglasio da ne zna šta se uopšte može očekivati od sjutrašnjeg dijaloga u Briselu.

On je podsjetio da bi "dogovor o trajnom rješenju trebalo brzo da bude napravljen, što je i razlog zašto se zakazuju ovakvi sastanci", i naglasio da prištinska strana neće da razgovara o jednoj, drugoj, trećoj temi te da ne zna o čemu hoće da razgovaraju.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније