Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: Blic/Objavio: I. P. ]

06. 09. 2018. 13:50 >> 14:03
16

TAČI PORUČIO

Sporazum ima smisla ako Beograd prizna Kosovo

Dan uoči nastavka dijaloga Beograda i Prištine u Briselu, kosovski predsjednik Hašim Tači ponovio je da su mogućnosti za postizanje dogovora veoma male i da će konačni sporazum imati smisla samo ako, kako je rekao, "Srbija prizna Kosovo kao državu".

 

Govoreći na ambasadorskoj konferenciji u Prištini, Tači je rekao da će Priština uložiti maksimalni napor da bi se uklonile sve prepreke za članstvo Kosova u UN.

Prema pisanju prištinske "Gazete", on je rekao da mu se čini da je već prestala da se pominje ideja o razmjeni teritorija.

"Kosovo nema smisla bez Mitrovice i Gazivoda. Neće biti razdvajanja, neće biti razmjene i neće biti Republike Srpske na Kosovu", rekao je ponovo Tači.

Kako je dodao, svi koji govore o "odvajanju i pripajanju" ohrabruju Srbiju i otežavaju dijalog u Briselu.

Пратите нас на

Коментари16

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније