Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ B92/Tanjug, Objavila: R.P. ]

06. 09. 2018. 14:26 >> 14:07
7

STEFANOVIĆ UPOZORIO PRIŠTINU

Razumjeli smo prijetnje Vučiću

Ministar u Vladi Srbije Nebojša Stefanović poručio je predsjedniku Parlamenta Kosova Kadriju Veseljiju da je Beograd razumio prijetnje koje je uputio predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću i upozorio ga da ne preduzima nikakve akcije protiv srpskog predsjednika.

Predsjednik kosovskog parlamenta, Kadri Veselji ranije danas je rekao da je Priština izdala dozvolu za posjetu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića Kosovu i Metohiji ovog vikenda,  ali i dodao da ta odluka, u slučaju destabilizacije, može biti i promijenjena.

"Ako odlučimo da ne dođe, Vučić neće ući na Kosovo", rekao je Veselji i zaprijetio da bi Vučić, ako bi došao bez dozvole, prošao isto kao i Marko Đurić, prenosi Kosova preš.

Veselji je još rekao da, i ako bude došao, Vučić nema šta da traži na jezeru Gazivode.

Srpski ministar je poručio: "Razumjeli smo prijetnje koje je Kadri Veselji uputio predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću i, ukoliko mu se bilo šta dogodi na Kosovu i Metohiji, znaćemo ko je odgovoran".

"Ne iznenaduje me što o Vučiću potpuno isto govore Veselji i Đilas, isto Haradinaj i Jeremić, Ljimaj i Sava Janjić, ali me brine što ćuti međunarodna zajednica i što pokušava da pravi lažnu jednakost, pozivajući, kako često kažu obje strane na uzdržavanje od sukoba, među onima među kojima nikakve jednakosti u tom smislu ne može da bude", istakao je Stefanović u izjavi za Tanjug.

Želim da poručim Albancima na Kosovu i Metohiji, navodi Stefanović, da je Aleksandar Vučić taj koji želi mir.

"Ali je rukovodstvu Albanaca na KiM ocigledno potreban neko u Srbiji ko bi pristao na ponižavanje Srba i naše zemlje, kao što su to imali do 2012. godine, pa, pošto im je sada jasno da sa Aleksandrom Vučićem to nije moguće, spremni su da se sa njim obračunaju najbrutalnijim varvarskim metodama", ističe on.

"Tražim Kadriju Veseljiju, ne zato što ga se plašimo, već zbog ukupnog mira i stabilnosti na Balkanu, da ne preduzima ništa protiv srpskog predsjednika", upozorio je na kraju Nebojša Stefanović.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније