Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ RTS; Objavila: J.B.Č. ]

08. 09. 2018. 21:29 >> 21:10
23

BIZNIS FORUM

Vučić: Pretekli smo sve osim Crne Gore

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je na Biznis forumu u Leposaviću pozvao privrednike iz centralne Srbije da ulažu na Kosovu i u srpske i u albanske sredine. On je kazao da je Srbija, po visini plata i penzija, pretekla sve u regionu, osim Crne Gore.

On je izneo planove za razvoj deset opština sa većinski srpskim stanovništvom i pozvao ih da dođu sa pripremljenim planovima i projektima.

Najavio je da će se prilikom posete Kini založiti da kineski investitor koji je namjeravao a nije došao u Leposavić, ipak dođe.

"Jedan veliki investitor iz Kine koji je trebalo da dođe u Leposavić otkazao je zbog svih dešavanja. Tokom posjete Kini zamoliću da ipak dođu", rekao je Vučić.

On je pozvao srpske privrednike da ulažu i u albanske sredine na Kosovu.

"Pravite novac, jer je naš cilj da Srbija bude ekonomski najjača", rekao je Vučić.

Vučić je naveo da novca ima, i istakao da je prije četiri godine, kada je postao premijer, Srbija imala javni dug od 79 odsto, a 1. januara 2019. godine taj dug biće i ispod 48 odsto.

Kako je naveo, tada je jedna zemlja u regionu imala 25 dosto, a druga 55 odsto javnog duga, dok su ti dugovi sada 49 odnosno 73 odsto BDP-a.

Dodao je i da su pretekli sve u regionu po visini plata i penzija, osim Crne Gore, ali računa, kaže, da će za 15-16 mjeseci Srbija i nju preteći u tom segmentu.

 

Пратите нас на

Коментари23

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније