Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: Beta, Objavio: I. P. ]

10. 09. 2018. 10:30   >>  10:22 3

KOMANDANT KOUČI

KFOR bio spreman da reaguje, ishod posjete bio drugačiji

Komandant KFOR-a Salvatore Kouči rekao je da je KFOR bio spreman da interveniše, ali da su institucije Kosova donijela odluku da se izbjegne posjeta predsjednika Srbije Aleksandra Vučića selu Banje.

"KFOR je bio u stanju da interveniše, ali trebalo je neko iz kosovskih institucija od nas to da zatraži", rekao je Kouči za Televiziju Prva.

On je dodao da je KFOR treći u lancu odlučivanja i da su tu i policija Kosova i Euleks.

"Kada kosovska policija nije u stanju da ovlada situacijom, onda reaguje Euleks, pa mi", rekao je Kouči.

On je rekao da je Vučić donio mudru odluku da se izbjegnu incidenti.

"Da smo mi intervenisali situacija bi bila drugačija i možda bi posjeta imala drugačiji ishod. Mirno rješenje je mudra odluka", rekao je Kouči.

On je dodao da se kosovska policija bavila demonstrantima i nemirima i da "niko nije bio u opasnosti".

Upitan da li bi isto reagovali da je na Kosovo došao predsjednik neke druge zemlje, Kouči je rekao: "Ko god da je bio predsjednik, mi bismo postupili isto".

Kosovska policija zaustavila je juče predsjednika Srbije Aleksandra Vučića na putu Zubin Potok - Banje. On je trebalo da posjeti multietničko selo Banje kod Drenice i porodicu Kovačević iz tog mjesta.

Albanci su blokirali na pet mjesta prilaze tom selu, a premijer Kosova Ramuš Haradinaj nakon toga zabranio je posjetu predsjednika Srbije selu Banje.

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније