Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: B92, Objavio: I. P. ]

10. 09. 2018. 18:35   >>  18:15 4

KOCIJANČIČ PORUČILA

Dijalog nije propao i mora se nastaviti

Pregovori u dijalogu Beograd-Priština moraju da se nastave, izjavila je predstavnica za štampu evropke komesarke Federike Mogerini.

Maja Kocijančič je izjavila danas da se pregovori moraju nastaviti s ciljem da se postigne "sveobuhvatna normalizacija odnosa, zasnovana na obostranoj saglasnosti i međunarodnom pravu, koja će biti realistična i održiva".

Ona je dodala da je bilo niz kontakata s predsjednicima Srbija Aleksandrom Vučićem i Kosova Hašimom Tačijem o svim otvorenim pitanjima.

Ona je time odgovorila na pitanje novinara da li, imajući u vidu da su pregovori u dijalogu Beograda i Prištine propali, i dalje za Evropsku komisiju pregovori uključuju i mogućnost promjene granica, što je izazvalo podjele među članicama EU.

Maja Kocijančič je uzvratila da je "EU vrlo jasno predočila načela za pregovore" i da radi na "sporazumu utemeljenom na međunarodnom pravu, koji je realističan i prihvatljiv za obje strane", dodavši da je cilj "pravno obavezujući sporazum koji će riješiti otvorena pitanja".

Takođe je navela da ne može ulaziti u pojedinosti tih kontakata u dijalogu.

"Za nas je vrlo jasno da dijalog mora da se nastavi i očekujemo da obje strane nastave dijalog s istom posvećenošću i angažmanom kao dosad", dodala je.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније