Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

(B92)

11. 09. 2018. 23:05 >> 22:42
7

BANJA LUKA

Opozicija podržala oca ubijenog mladića

Lideri opozicije potpisali su izjavu i spremni su da izađu na Trg Krajine i da tu ostanu dok se ne sazna istina o ubistvu Davida Dragičevića iz Banja Luke.

Davor Dragičević, otac ubijenog mladića, rekao je na skupu "Pravda za Davida" u Banjaluci da su lideri opozicionih stranaka potpisali izjavu da su spremni da izađu na Trg Krajine i da tu zajedno sa njim i članovima grupe "Pravda za Davida" ostanu sve dok se ne sazna istina o, kako je naveo, organizovanom ubistvu njegovog sina.

Dragičević je naveo da su izjavu potpisali lideri SDS-a Vukota Govedarica, PDP-a Branislav Borenović, NDP-a Dragan Čavić, kao i predstavnici Pokreta "Restart Srpska".

Na Trgu Krajine, gdje je i večeras održan skup građana "Pravda za Davida", prisustvovali su lideri opozicije Vukota Govedarica i Branislav Borenović.

Davor Dragičević je naveo da postoje indicije da je njegov sin bio živ kada je bačen u rijeku Crkvena u Banjaluci, na dan kada je pronađeno njegovo tijelo 24. oktobra.

Još je kazao da su za njega "zločinci" svi koji su učestvovali na konferenciji za novinare MUP RS 26. marta, kada je saopšteno da se njegov sin u noći nestanka, 18. marta, potukao s nekoliko osoba, potom opljačkao jednu kuću, a onda završio u Crkveni.

Davor Dragičević je kazao da su za njega Davidove ubice svi koji su pokušali ta zataškaju ubistvo i kriminalizuju njegovog sina.

Po prvi put večeras "ubicama" je, osim najviših funkcionera MUP RS i obducenta Ćeljka Karana, nazvao i predsjednika RS Milorada Dodika i premijerku Željku Cvijanović, ističući da nikome ne treba država u kojoj će se djeca nekažnjeno ubijati.

Dragičević je negirao tvrdnje da su on i grupa "Pravda za Davida" rušioci RS, naglašavajući da RS i njene institucije ruše oni koji prikrivaju i zataškavaju organizovano ubistvo njegovog sina.

On je optužio Okružno tužilaštvo u Banjaluci da, ni njemu niti njegovom advokatskom timu, neće da dostave spis o slučaju ubistva Davida Dragičevića.

David Dragičević je nestao 18. marta, a njegovo tijelo nađeno je 24. marta na ušću Crkvene u Vrbas, kod tvrđave Kastel.

 

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније