Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: Blic/Objavio: I. P. ]

14. 09. 2018. 07:54   >>  07:36

IVANOV APELOVAO

Članstvo u EU, NATO ne smije biti alibi za loš sporazum

Makedonski predsjednik Đorđe Ivanov poručio na sastanku sa visokom predstavnicom Evropske unije za spoljnu politiku i bezbjednost, Federikom Mogerini u Skoplju, da "članstvo u EU i NATO ne smije biti alibi za loš sporazum".

Ivanov je na sastanku istakao podršku prijema njegove zemlje u evroatlantske institucije, saopštila je kancelarija makedonskog predsjednika.

Prema njegovim riječima, strateški ciljevi zemlje ne smIju biti zloupotrijebljeni na račun nacionalnih i interesa makedonskog naroda.

"Moj stav se nije promijenio. Članstvo u EU i NATO je strateški cilj Makedonije, ali ne može da služi kao alibi za loš sporazum koji, umjesto da rješava, otvara još više pitanja", istakao je Ivanov, prenijela je agencija MIA.

U Skoplju su danas boravili i Mogerini i pomoćnik američkog državnog sekretara za evropska i evroazijska pitanja, Ves Mičel.

Mogerini je pozvala Makedonce da izađu na referendum o sporazumu o imenu sa Grčkom, koji bi mogao da omogući toj bivšoj jugoslovenskoj republici pristupanje Uniji i NATO-u.

Mičel je poručio da SAD snažno podržavaju Prespanski sporazum i to smatraju prilikom da Makedonija postane 30. članica NATO, naglasivši da je konačna odluka na glasačima, prenosi MIA.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније