Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Beta; Objavila: J.B.Č. ]

17. 09. 2018. 08:47   >>  09:47 5

STIGAO U SKOPLJE

Matis upozorava na miješanje Rusije u referendum

Američki ministar odbrane Džejms Matis stigao je danas u Skoplje u zvaničnu posjetu. Šef Pentagona je u razgovoru s novinarima u avionu na putu za Skoplje osudio ruske napore da koristi svoj novac i uticaj da ojača protivljenje predstojećem referendumu u Makedoniji koji bi mogao da otvori put zemlje da uđe u NATO, prenosi agencija AP.

Na aerodromu ga je dočekao premijer Zoran Zaev s ministarkom odbrane Radmilom Šekerinskom, prenosi agencija MIA.

Matis je ranije rekao da će posjetiti Skoplje da izrazi podršku SAD za predstojeći referendum o imenu Makedonije, ali i zabrinutost zbog mogućeg miješanja Moskve u taj proces.

Šef Pentagona je u razgovoru s novinarima u avionu na putu za Skoplje osudio ruske napore da koristi svoj novac i uticaj da ojača protivljenje predstojećem referendumu u Makedoniji koji bi mogao da otvori put zemlje da uđe u NATO, prenosi agencija AP.

Matis je rekao novinarima da "nema sumnje" da je Moskva finansirala proruske grupe da ne bi uspio referendum o promjeni imena koji se održava ovog mjeseca.

Matis je treći visoki američki zvaničnik koji u razmaku od dvije sedmice dolazi u Makedoniju da bi izrazio podršku SAD-a referendumu na kojem će građani 30. septembra odlučivati o promjeni imena države u Sjeverna Makedonija, što je osnovni uslov za evroatlantske integracije.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније